Uutistehtäviä

A)

Toimit uutispäällikkönä itse päättämässäsi lehdessä tai tv-kanavalla. Kerro, minkä median uutispäällikkö olet ja valitse seuraavista uutisista kolme tärkeintä. Perustele ratkaisusi.

 Ähtärin kaupungintalolla pommiuhka (ihmishenki vaarassa

 Ilmastonmuutos etenee (koskee meitä kaikkia ihmisiä)

 Lasten tehotoito vaarassa (vetoaa tunteisiin)

B)

Kirjoita uutinen siitä, että koulumme opiskelija Kalle Kettu on voittanut valtakunnallisen Taitaja-kilpailun, joka järjestettiin Ähtärissä. Hän opiskelee omalla alallasi ja on tehnyt kisoissa oman alasi työn. Kerro, mitä hän on tehnyt ja kuvaile lopputulosta. Hänen mukanaan kilpailupaikalla oli opettaja X. Elävöitä juttua Kallen ja opettajan haastattelulla. Keksi uutiselle iskevä otsikko.

Missä mediassa juttusi voitaisiin julkaista?

 

Ähtärinjärven Uutisnuotta

Taitaja-voitto Ähtäriin

Sedu Ähtärin  opiskelija Kalle Kettu on voittanut valtakunnallisen Taitaja-kilpailun, joka järjestettiin Ähtärissä.Hän opiskelee rakennusalaa.Voitto työnä hän muurasi varaavan takan ja leivinuunin.Kilpailussa tukena ja ohjaanaja oli lehtori Keijo Vähämaa.

 

Lehtori Vähamaa kertoi Taitaja-Kilpailujen olevan hyvä ponnahduslauta nuorelle työelämään. Erityisesti hän kertoi ihailleensa kilpailun aikana opiskelija Ketun rauhallista ja huolellista työskentelyä.Opiskelija Kettu ei sanonut suuremminn jännitäneensä kilpailua, vaan sanoi keskittyneensä omaan suoritukseen. Hän kertoi aikovansa opintojen  päätyttyä ammattikorkeakouluun opiskelemaan, ellei sitten ryhdy yrittäjäksi.